Deltidsjobber

Det finnes en god del forskjellige metoder du kan benytte for å tjene ekstra penger på nett og stadig flere nordmenn skaffer seg en online deltidsjobb. Det betyr imidlertid ikke at de gode gamle deltidsjobbene har forsvunnet, snarere tvert i mot. Mulighetene til å skaffe seg en tradisjonell deltidsjobb er med andre ord riktig så gode, vel å merke dersom du er fleksibel i forhold til arbeidstid og type arbeid.

 

Deltidsjobb online

Det finnes som nevnt flere muligheter til å tjene ekstra penger online og mange av disse er verken krevende eller stiller krav til spesifikk kompetanse/utdanning. Dersom du ønsker en liten ekstra inntekt, så er for eksempel globale spørreundersøkelser er greit alternativ. Dersom du ønsker litt mer penger, så er en deltidsjobb som online artikkelforfatter et godt valg. Uansett hva du går for så husk en ting, svært mange av mulighetene til å tjene penger online betyr at du ikke kan forvente en fast inntekt. Det skyldes blant annet at tilgangen på arbeid, betalingen pr jobb og din innsats sannsynligvis vil variere en god del.

 

En deltidsjobb på nett betyr nemlig ofte at du tjener penger på egenhånd, noe som betyr at du selv i stor grad bestemmer din egen inntekt. Hvor mange spørreundersøkelser du svarer på og hvor aktiv du er for å finne nye muligheter vil for eksempel bestemme hvor mye penger du tjener på den måten. Det samme gjelder for skrivejobber, spilltesting med mer og dersom du satser på en ekstrajobb som blogger er inntektene enda mer usikre. Antall lesere og inntekter fra annonser og lignende vil nemlig kunne varier mye fra måned til måned. Nå betyr ikke det at en deltidsjobb online er noe du bør glemme, snarer tvert imot. Mulighetene til å påvirke/bestemme egen inntekt er både motiverende og spennende og i tillegg fører det å tjene penger på egenhånd med seg mye frihet. Men, altså også ansvar for egen inntekt. Les mer om online Jobbmuligheter

 

Deltidsjobb Offline
Dersom du ønsker en deltidsjobb offline så har du i utgangspunktet svært mange muligheter. En deltidsstilling er det nemlig mulig å skaffe seg innen de aller fleste yrker, men husk at mange av disse yrkene stiller krav til kompetanse og formell utdanning. Det er med andre ord ikke alle deltidsjobber som passer for deg.

 

Hvor mye penger du ønsker å tjene, hvor mye du kan og vil arbeid, hvilke arbeidstider du kan leve med, samt dine forutsetninger i forhold til erfaring og kompetanse er det du bør ta utgangspunkt i når du skal finne deltidsjobb. I tillegg bør du vurdere hvor viktig det er å tjene ekstra penger og hvor langt du er villig til å strekke deg. Er det for eksempel svært viktig å skaffe seg en ekstra inntekt så bør du i utgangspunktet ikke være kresen og ta den jobben du får.

 

Som nevnt er det mulig å få en deltidsjobb innen de fleste yrker, men dersom du ikke har erfaring eller relevant utdanning, så er mulighetene naturlig nok er begrenset. En deltidsjobb som butikkmedarbeider, som rengjøringsarbeider, i et gatekjøkken, som ryddegutt på et utested eller ved en restaurant er noen muligheter som passer for svært mange. En deltidsjobb i barnehage eller SFO er også et godt alternativ for deg som trives med barn og dersom du er villig til å ta et kurs, så kan en deltidsjobb som vekter være midt i blinken.

 

Sjekk hvordan du kan tjene penger hjem mefra

Ha du ønsker og hva du er kvalifisert for er en ting, å finne en deltidsjobb er noe halt annet. En jobb dukker nemlig sjeldent opp av seg selv og det betyr at du må ut på jobbleting. Et godt sted å begynne letingen er da blant venner, familie og bekjente. La alle i ditt kontaktnettverk få vite at du er på jakt etter en ekstra inntekt. Det er svært mange som har skaffet seg en deltidsjobb på denne måten. Andre muligheter er å sjekke lokale aviser, lokale oppslagstavler, samt å ta direkte kontakt med potensielle arbeidsgivere. Ellers bør du benytte internett til å søke jobber og da er Nav.no og Finn.no gode stedet å begynne. Du bør i tillegg vurdere å ta kontakt med bemannings- og vikarbyråer av typen Manpower.

 

Sjekk hvordan du kan tjene penger på fiske