Sosiale Medier

 

Sosiale medier blir stadig viktigere, spesielt for alle som i hovedsak driver en nettbasert bedrift. Mer tradisjonelle bedrifter og butikker har imidlertid også mye å tjene på å benytte sosiale medier og i tillegg dukker det stadig opp nye mulighet som lar enkeltpersoner tjene penger ved hjelp av YouTube, Twitter, eller Facebook.

 

Markedsføring

Stadig flere har fått øynene opp for verdien av markedsføring gjennom sosiale medier og da spesielt gjennom Facebook. Merkevarebygging, promotering av spesielle kampanjer og kundekontakt er noen av mulighetene som eksisterer og alle bør i utgangspunktet benytte sosiale medier til å markedsføre bedriften sin. Det gjelder også for små bedrifter og ikke minst for nettbutikker som kan øke omsetningen en god del på denne måten. Også enkeltpersoner som selger varer eller tjenester har mye å hente. Facebook er nevnt, men også Twitter og YouTube byr på gode muligheter til markedsføring.

 

Et eksempel er å laste opp instruksjons-videoer på YouTube, eventuelt informative videoer. Det kan for eksempel være å laste opp en video som viser hva du kan gjøre med det nye multiverktøyet du selger i nettbutikken, eller det kan være tips om laksefiske med en link til din nettbutikk som selger fiskeutstyr. Mulighetene er nærmest uendelige og du får mange gode ideer ved å sjekke eksempler på YouTube. Søk på nettet og finne ut hvordan du kan øke omsetningen ved hjelp av sosiale medier. Vi planlegger er serie med informasjon om dette, men det ligger litt frem i tid.

 

Tjene Penger

Som nevnt kan enkeltpersoner tjene penger ved hjelp av sosiale medier. En mulighet er naturlig nok å promotere egne produkt og tjenester, men det finnes også muligheter for deg som ikke har noe å selge. En slik mulighet er å promotere produkter på vegne av andre. Dersom du har mange følgere på Twitter kan du for eksempel promotere produkter for andre, enten mot fast betaling eller det som er vanlig mot en prosentandel av eventuelle salg.  Husk å promotere produkter som kan være av interesse for dine følgere og som du kan stå inne for. Alternativet er nemlig at du mister troverdighet og følgere.

 

Facebook kan også benyttes på denne måten, mens det via YouTube finner en rekke spennende muligheter som er litt annerledes. Da tenker vi først og fremst på det å lage reklamevideoer for andre. Det kan for eksempel være for et lokalt hotell, eller for et spesielt produkt. Husk da at det å lage videoen bare er halve arbeidet. For å kunne tjene særlig med penger bør du nemlig også sørge for at videoen blir sett av flest mulig og da er søkemotoroptimalisering en av metodene du kan benytte. Mer om dette emnet finner du blant annet på det anerkjente nettstedet SEOmoz

 

Mer om Sosiale medier og muligheter til å tjene penger kommer her. En del info finner du ellers i på nettsiden https://www.altompenger.com/